Електрическите тротинетки на Lime остават в София и през зимния сезон

Електрическите тротинетки на Lime остават в София и през зимния сезон

3 бързи съвета за безопасно каране на тротинетки в зимни условия

Lime поздравява потребителите си за първия сняг в София и обявява, че електрическите тротинетки остават на разположение и през зимния сезон. Компанията предупреждава, че при затруднени метеорологични условия достъпът до тротинетките може да бъде ограничен за определени периоди от време, което ще бъде отразено в локалното приложение.
Компанията е подготвила списък с препоръчителни предпазни мерки, които трябва да се вземат под внимание при каране на тротинетки в зимни условия.
Съвет #1 
Бъдете внимателни, когато повърхността на пътя е мокра или хлъзгава
Дъждът, снегът и мокрите листа могат да намалят сцеплението и да направят улиците и велоалеите хлъзгави, особено за превозни средства на две колела. Когато карате в мокри условия или при неблагоприятно време, имайте предвид следното:
  1. Карайте с ниска скорост и бъдете още по-внимателни
  2. По възможност избягвайте резки маневри и завои, и си оставяйте допълнително време за спиране
  3. Внимавайте за локви, лед и мокри метални повърхности
Съвет #2 
Откроявайте се на пътя
През зимния сезон се стъмва по-рано, което означава, че вашето каране от работа към вкъщи вероятно се случва по тъмно. За да сте сигурни, че сте видими, когато карате, имайте предвид следното:
  1. Носете ярки, светлоотразителни елементи върху връхните си дрехи
  2. Когато е възможно, планирайте маршрута си, така че да минава по добре осветени улици
  3. Не разчитайте, че шофьорите могат да ви видят – старайте се да предвидите техните действия и карайте с повишено внимание
Съвет #3
Обличайте се подходящо спрямо времевите условия
Падащите температури се усещат още по-силно, когато пътувате на тротинетка. За да не ви е студено по време на каране, имайте предвид следното:
  1. Облечете се топло и носете светлоотразителни или ярки елементи върху връхните си дрехи
  2. Носете ръкавици, за да поддържате ръцете си топли и да можете да спирате, и ускорявате своевременно
  3. Носете каска и се уверете, че всякакви допълнителни аксесоари – зимни шапки или ленти, не пречат на правилното й прилягане, както и на видимостта ви.
Снимка: Pexels.com

Снимка: Pexels.com

В допълнение, Lime препоръчва винаги да проверявате състоянието на тротинетката си, в това число работата на спирачките, преди да започнете да карате, както и да адаптирате скоростта си спрямо метеорологичните условия и състоянието на инфраструктурата. Бъдете внимателни! Приятно каране!

За Lime
Lime е част от градския живот в Европа. От Париж до Варшава, от Будапеща до Берлин, ние променяме начина на придвижване в градовете.
Откакто стартира за първи път през юни 2017 г., Lime обогатява градския пейзаж с разнообразие от електрически тротинетки и велосипеди. Свързваме хората със средата около тях чрез забавни, удобни и ефикасни решения за придвижване. Работейки в тясно сътрудничество с местните общини и власти в цяла Европа, ние изграждаме нова култура на споделена мобилност и предлагаме устойчиви и достъпни решения за предизвикателствата в градската среда.
Активни сме в над 50 града в 20 държави в Европа. В световен мащаб предлагаме решения за интелигентна мобилност на хора от пет континента, като оперираме в над 120 града. Нашите потребители са извършили над 100 милиона карания досега.
За повече информация: https://www.li.me/
Искаш да използваш електрическа тротинетка Lime в София?
Свали безплатно приложението на Lime:
google.png
ios.png
Attachments

Download All

Електрическите тротинетки на Lime остават в София и през зимния сезон.docx

docx |72.4 KB

Download