„Булгаргеомин“ върна танкера „Бдин“ на пристанище Бургас

15 януари 2019, София

Танкерът „Бдин“ вече се намира в Бургаското пристанище. Той ще остане на рейд във връзка с възникналия частно-правен спор между “Булгаргеомин” и либийските власти. „Решението за връщането на танкера е взето на общо събрание на компанията, въпреки че “Булгаргеомин” има юридическо право да разполага с морското превозно средство“ сподели Асен Кавдански, представител на мениджмънта на “Булгаргеомин”. “Аз ръководя прозрачна компания и съм готов да предоставя всички необходими документи за да се разреши този чисто правен спор“, допълни още г-н Асен Кавдански.
Екипът на компанията е подготвил всички необходими документи и има готовност за пълно съдействие за разрешаване на създалата се ситуация.
Политизирането на въпроса създава допълнителни усложнения и за двете страни. „Танкерът бе задържан от българските власти на пристанище Бургас, като част от предприетите от „Булгаргеомин“ действия за събиране на легитимни вземания с абсолютно законни действия“ допълни Асен Кавдански.
Ръководството на компанията предприема серия от мерки за бързо и коректно разрешаване на казуса.
Събраните информация и документи могат да бъдат намерени на страницата на “Булгаргеомин”.

Приложения:
Приложение 1: Договор за покупко-продажба