Mylan България взе участие в Маратон София 2018, за да подкрепи децата с увреждания от „ParaKids“ и Сдружение Спортен клуб „Шарк“

СОФИЯ, 15 октомври 2018 г.

Вчера, по време на националното събитие Маратон София 2018, над 30 служители на Mylan България и техните семейства подкрепиха участието на децата от „ParaKids“, проект на Сдружение Спортен клуб „Шарк“. Чрез този проект доброволците от екипа на Mylan пробягаха 10 километра, за да окажат на децата моралната подкрепа, от която имат нужда.
Българският клон на световната фармацевтична компания, в допълнение, ще подпомогне малките параспортисти с оборудване и екипировка за бъдещите им спортни дейности. 

Заедно можем да бягаме по-бързо, да се изкачим по-високо и да постигнем повече, отколкото всеки от нас може да направи сам - това е духът в екипа на Mylan България, участвал миналия уикенд в Маратон София за подкрепа на нуждаещите се деца. Щастливи сме  от сътрудничеството си с „ParaKids“, защото заедно създаваме двупосочен обмен на сила, енергия и опит. Да помагаме на нуждаещите се в обществото и да правим това, което е правилно, а не това, което е лесно, е част от нашата мисия - да предоставим на 7-те милиарда души по света по-добрo здраве за по-добър живот

д-р Явор Костов, Мениджър на Mylan България

Понастоящем Сдружение СК „Шарк“ чрез проекта „ParaKids“ се грижи за приблизително 75 деца с тежки увреждания, а от самото му създаване е помогнало на повече от 300 деца да водят по-пълноценен начин на живот чрез спорта.
Съвместното участие на ParaKids и Mylan се провежда под мотото „Run with those who can’t“ („Бягай с онези, които не могат“) и е в съответствие с мисията и на двете организации. Използвайки спорта като ключов елемент от приобщаването на децата с увреждания още от ранна детска възраст и пълноценния начин на живот, кампанията цели да даде възможност на всяко дете да се чувства значимо за осъществяването на общата кауза. Сред целите на инициативата са и изместването на фокуса от затрудненията към възможностите, както и насочването на усилия за промяната на обществените нагласи относно специалните потребности на децата.

Мисията на „ParaKids“, проект на Сдружение Спортен клуб „Шарк“, НПО в обществена полза, е да предлага достъпен спорт и двигателни активности на деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло. Вярваме, че всяко дете има право на достъп до спорт и игри с приятели и семейство. Целта е да предоставяме разнообразие от двигателни активности и специализирана спортна екипировка. През 2018 г. малките герои на „ParaKids“ ще участват за втори път в Софийски Маратон заедно с доброволците с големи сърца и бързи крака. Освен забавление и емоции за децата, каузата има за цел да провокира обществото и да популяризира спорта сред всички. Тази година това е възможно, благодарение на подкрепата на Mylan

Бояна Коцева, Съосновател на ParaKids

Предишния уикенд (7 октомври, 2018)  част от  Mylan България взе участие и в друго състезание в Лион, Франция, като част от европейския екип, който подкрепя Асоциацията Petits Princes, сбъдвайки мечтите на тежко болни деца и юноши.
За Мylan 

Mylan е световна фармацевтична компания, която има за цел задаването на нови стандарти в здравеопазването. Работейки заедно по целия свят, за да осигурим достъп до висококачествени лекарства на 7 милиарда души, ние внедряваме иновации, за да отговорим на нужди, които остават неудовлетворени; да превърнем в обичайна практика надеждността и отличното обслужване; да правим това, което е правилно, а не това, което е лесно; и да окажем влияние върху изграждането на бъдещето чрез силно ангажирано световно лидерство. Предлагаме постоянно нарастващо портфолио от повече от 7500 продукти, предлагани на пазара по целия свят, включително антиретровирусни терапии, на които разчитат повече от 40% отпациентите, лекувани за ХИВ/СПИН в световен мащаб. Предлагаме на пазара нашите продукти в повече от 165 страни и територии. Ние сме един от най-големите производители на активни лекарствени вещества в света. Всеки член на нашия силен екип, наброяващ приблизително 35 000 души е посветен на осигуряването на по-добро здраве в един по-добър свят. Научете повече на www.mylan.com  и www.mylan.bg.
Ние редовно публикуваме информация, която може да бъде важна за инвеститорите на нашия уебсайт: investor.mylan.com.
Mylan в България

Mylan в България се превърна в широкоспектърна компания за здравеопазване, с лекарства, които помагат на паиентите повече от 15 години. Богатото портфолио на компанията съдържа лекарства за някои от най-важните терапевтични области: алергология, кардиология, дерматология, диабет, гастроентерология, неврология, респираторни заболявания, ревматология, гинекология, вирусология и ХИВ. Някои от дейностите на компанията включват работа с медицински специалисти за организиране на образователни информационни кампании за пациенти, страдащи от световъртеж, диабет или алергии, както и много други заболявания. Ние правим всичко това благодарение на талантливия екип от над 70 души, ангажирани също и в доброволчески дейности, посветени на хора в нужда.
Научете повече на www.mylan.bg
За „ParaKids“, проект на Сдружение Спортен клуб „Шарк“ 

Мисията на „ParaKids“, проект на Сдружение Спортен клуб „Шарк“, е да предлага достъпен спорт и двигателни активности на деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло. Вярваме, че всяко дете има право на достъп до спорт и игри с приятели и семейство. Целта е предоставянето на разнообразие от двигателни активности и специализирана спортна екипировка.
Научете повече на https://www.facebook.com/parakids.bg/ или на info@parakids-bg.com.
CONTACT:      
Yuliyana Peneva
Senior Account Executive
yuliyana.peneva@united-partners.com
Mobile: +359 887 70 10 97

Adelina Nedelcu
Europe Brand PR Manager Mylan
adelina.nedelcu@mylan.com
Mobile: 0031653895332
Attachments

Download All

3.jpg

image | 2.8 MB

Download
Mylan Bulgaria Run in Sofia.docx

docx |32.4 KB

Download
Mylan Bulgaria Run in Sofia_.jpg

image | 2.85 MB

Download