VMware стартира програма за подготовка на млади софтуерни инженери

София, 11.08.2021 г.

VMware стартира програма за подготовка на млади софтуерни инженери

Кандидатствай за едномесечна обучителна програма VMware Cloud Management Bootcamp отвсякъде в България
Всяка година VMware България инвестира ресурси в безплатни образователни инициативи, като академията Talent Boost и стажантската си програма, които са помогнали на стотици млади таланти да започнат своята кариера в технологиите. Тази година VMware стартира още една програма – VMware Cloud Management Bootcamp – успешните кандидати ще получат предложение да започнат кариерата си като софтуерни инженери във VMware.
Едномесечната обучителна програма е насочена към студенти и ще се проведе от 13-и септември до 8-и октомври, а участието в нея е виртуално и напълно безплатно. Курсистите от цяла България ще придобият практически опит за продуктите, технологиите и целия жизнен цикъл в разработването на софтуер във VMware. По време на обучението те ще развият познанията си в съвременните облачни технологии с помощта на едни от най-добрите експерти от компанията.
VMware Cloud Management Bootcamp е подходящ за студенти в последната година от своето обучение или наскоро завършили университет със специалност „Компютърни науки“ или близки специалности. Те трябва да попълнят формата за кандидатстване до 20-и август на сайта на компанията. Избраните кандидати ще получат техническа задача, а тези които се справят най-добре с нея, ще бъдат поканени на кратко интервю.
Най-големите предимства, които получава всеки успешен кандидат, са индивидуалното внимание по време на работа и възможността за общуване с водещи експерти в индустрията. Така студентите ще научат от първо лице какво е да развиваш успешна кариера в глобална IT компания.

Чрез споделяне на своя опит и знания можем да допринесем на обществото около нас, както и да помогнем на младите таланти да започнат кариерата си като софтуерни инженери. Затова създадохме VMware Cloud Management Bootcamp – специализирана програма в управление на облачните технологии и достъпна отвсякъде в България. Ще се радваме да посрещнем и нови колеги сред нас, а за мен е чест да бъда техен ментор.

Димитър Иванов, R&D Manager във VMware и ментор във VMware Cloud Management Bootcamp

Програмата е с практическа насоченост под менторството на експерти от компанията. Първите три седмици включват обучение, а последната една седмица ще бъде посветена на практическа задача. Участниците ще могат да развият уменията си в най-популярните технологии като Java, Angular, Kubernetes, Docker и други. Онлайн програмата ще се проведе в периода от 13-и септември до 8-ми октомври в рамките на 5 часа всеки делничен ден. През заключителната седмица всеки курсист ще може да демонстрира наученото с финално задание и успешно завършилите ще получат предложение за постоянна работа във VMware.
За повече информация и кандидатстване посетете специализираната страница на VMware Cloud Management Bootcamp.  

За VМware
Софтуерните решения на VMware задвижват глобалната дигитална инфраструктура. Продуктите в сферата на облачните системи, сигурността и бизнес мобилността, изграждат динамична и ефективна дигитална среда за клиенти на компанията в световен мащаб, посредством обширна екосистема от партньори. С централен офис в Пало Алто, Калифорния, VMware работи активно в полза на обществата на глобално ниво – от създаването на значими иновации до приложението им в световен мащаб.
За повече информация: www.vmware.com

За VМware България
VMware, глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност, присъства на българския пазар вече 14 години. За този период VMware увеличава екипа си в България близо четири пъти, превръщайки се в един от най-големите инвеститори в ИТ индустрията в региона.
Офисът в София е основен хъб за разработки и иновации на компанията в регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и е сред топ три ключови стратегически развойни центрове за VMware в световен мащаб. Организацията планира да увеличи капацитета си до 2500 души в следващите няколко години.
С разнороден екип от таланти от над десет националности, в офиса тук се създават ключови продукти и решения за нуждите на някои от най-големите световни компании. Специалистите в София разполагат с богата експертиза в областта на виртуализацията, управлението и автоматизацията на виртуални инфраструктури, възстановяване на данни при бедствие, анализиране на големи масиви от данни и други.

Attachments

Download All

Cloud_Management_1200x628_1.png

image | 616 KB

Download
VMware Cloud Management Bootcamp_Press Release.docx

docx |18.7 KB

Download